مفهوم سئو سایت یا بهینه سازی سایت برای موتور های جست و جو، به منظور بهینه سازی ساختار و عملکرد وب سایت شما برای موتور های جست و جو مانند گوگل، بینگ، یاهو، بایدو، داک داک گو و … است. به عبارت ساده تر، سئو مجموعه ای از اقدامات کوتاه و پیوسته در جهت بهبود وضعیت ظاهری سایت و موقعیت صفحات یا برگه های داخل وب سایت در نتایج جست و جوی ارگانیک نمایش داده شده در موتور های جست و جو است.

درمیان تمامی جست و جو ها، جست و جوی ارگانیک از جمله مهم ترین روش های دسترسی کاربران برای دسترسی سریع به محتوای مورد نیاز خود، به صورت آنلاین است بنابراین یکی از روش های برجسته در تعیین استراتژی سئو سایت خواهد بود  که در نهایت برای پیشرفت و بهبود وضعیت وب سایت و افزایش ترافیک ورودی بسیار موثر خواهد بود. از آنجایی که  بعد از مرحله ی طراحی سایت، بنیان سئو بر تعیین استراتژی محتوایی مناسب و تولید محتوا خواهد بود در پایان کار قرار است رتبه ی خود را در نتایج جست و جوی گوگل ارتقا داده تا بتوانیم بازدیدکننده یا ترافیک بیشتری را به سمت وب سایت خود هدایت کنیم.

چرا باید به سئو سایت اهمیت بدهیم؟

پیش از آنکه به بررسی مفهوم اهمیت سئو سایت بپردازیم، بهتر است در ابتدا با چند اصطلاح مهم آشنا شویم.

  • نتایج جست و جوی ارگانیک

شاید تا به حال زیاد به شنیده باشید که جست و جوی ارگانیک، بهترین و برجسته ترین روشی که است که با رعایت  قوانین مهم در سئو به وب سایت شما کمک می کنه تا در نتایج جست و جو دیده بشه .شاید به هنگام جست و جوی عبارتی در موتور جست و جوی گوگل، به لینک هایی برخورد کرده باشید که کنارشون مخفف کلمه ی Advertise (AD) و یا آگهی قرار گرفته باشه و این به این معنی هست که وب سایت مورد نظر برای قرار گرفتن در صفحه ی اول و لینک اول، با پرداخت هزینه ای به کمک تبلیغات گوگل که به آن پرداخت به ازای هر کلیک یا Pay Per Click (PPC) گفته می شود که بخش قابل توجهی از بسیاری از صفحه ی نتایج موتور های جست و جو (SERP) را به خود اختصاص می دهد، در معرض دید بازدید کننده یا کاربران قرار گرفته است.

اما در این بخش، دسته ای دیگر از افراد هستند که به کمک یک برنامه ریزی صحیح در تعیین استراتژی مناسب برای سئو سایت، از طریق جست و جوی ارگانیک و با تولید محتوای مناسب و قواعد اصولی سئو از گوگل رتبه گرفته و در نتایج صفحه ی اول گوگل دیده می شوند. به عبارت دیگر، نتایج جست و جوی ارگانیک یا Organic Search  همون نتیجه ای هستش که در اثر امتیاز دادن گوگل به وب سایت شما به وجود می آید.

 بنابراین، بر اساس عبارتی که کاربر در موتور جست و جو تحقیق می کنه، شما به کاربر نمایش داده خواهید شد و این کار برخلاف PPC بدون هزینه و ماندگار تر خواهد بود. هربار که شما به کاربر ها نمایش داده شده و کاربران بر روی لینک وب سایت شما کلیک کنند، گوگل متوجه میشه که سایت شما حاوی ارزش و اعتبار هستش و این کار در بالا بردن ارزش و اعتبار وب سایت شما تاثیر گذار خواهد بود و مرور زمان رتبه وب سایت در لیست جست و جوی ارگانیک کم میشه یا کاهش پیدا می کنه و پس از مدتی شما با کاهش رتبه به صفحه ی اول و لینک اول نزدیک و نزدیک تر خواهید شد.

  • کیفیت مبتنی بر ترافیک در جست و جوی ارگانیک

یعنی چقدر محتوای وب سایت شما چقدر با عبارت جست و جو شده توسط کاربر و درخواست او، ارتباط، هم بستگی و هم پوشانی دارد. ممکن است گاهی اوقات بشنوید که محتوا این امکان را به شما می دهد تا تمامی کاربران در دنیای اینترنت در سرتاسر دنیا را به وب سایت خود جذب کنید، اما بدون در نظر گرفتن ای منطق،

اگر گوگل وب سایت شما را به عنوان منبعی برای فروش کامپیوتر برند های معروفی چون اپل و مایکروسافت به کاربران معرفی می کند در حالی که شما تنها یک وب سایت فروش آنلاین کتاب یا سوپرمارکت اینترنتی هستید، کاربران پس از ورود به سایت شما و نارضایتی از بدست آوردن نتیجه ای که به خاطر جست و جو دنبال آن بوده اند، پس از مدت کوتاهی آن را ترک خواهند کرد. بنابراین، انتخاب مخاطب و جامعه ی هدف در تعیین استراتژی محتوا و تولید محتوا که در نهایت بر کیفیت محتوای شما در نتیجه ی جست و جوی ارگانیک تاثیر خواهد بود، بسیار حائز اهمیت است.

پس به خاطر داشته باشید به کار بردن تکینک های سئو با دقت و کیفیت بالا و منطبق کردن نتایج موتور های جست و جو با عبارت هدف جست و جو شده توسط کاربر، در نهایت به دیده شدن و رتبه گرفتن در SERP  کمک خواهد کرد.

● کمیت مبتنی بر ترافیک در جست و جوی ارگانیک

کمیت مبتنی بر ترافیک در جست و جوی ارگانیک به تعداد (مجموعه ای) از کاربرانی که از طریق جست و جوی ارگانیک به وب سایت شما دسترسی پیدا کرده اند، دلالت دارد. کاربران دنیای اینترنت تمایل دارند تا بر روی لینک هایی کلیک کنند که هم در صفحه اول هستند و هم به لینک های اولیه نزدیک ترند و این یک دلیل منطقی برای کار کردن بر روی استراتژی سئو صفحات مختلف وب سایت برای دریافت رتبه و امتیاز های بالا از گوگل است. هرچه بازدیدکننده های که به وب سایت خود جذب می کنید با کیفیت تر و ماندگارتر باشند، باگذشت زمان شاهد رشد و پیشرفت در نرخ تبدیل خواهید بود. (تبدیل بازدید کننده سایت به مشتری) (یعنی هر چه شاهد رشد بیشتری در Conversion Rate  یا نرخ تبدیل باشید، وب سایت شما شاهد موفقیت بیشتری خوهد بود)

سئو سایت چگونه کار می کند؟

کارکرد سئو سایت در موتور های جست و جو مانند گوگل، بینگ و… بر پایه ی کارکرد خزنده ها یا ربات یا عنکبوت است که وظیفه ی جمع آوری اطلاعات از تمام مخزن های محتوایی درون اینترنت را دارند. به بیان ساده تر، این خزنده ها وارد صفحات مختلف وب سایت شده و تمامی لینک ها یا پیوند های داخلی درون وب سایت و پیوند های خارجی از سایت به بیرون را دنبال می کنند. به همین دلیل تمامی محتوای درون صفحات یک وب سایت و پیوند هایی که درون آن وجود دارد به خزنده های موتور جستجو کمک می کنند تا متوجه شوند که هر صفحه از وب سایت درمورد چیست و چگونه از لحاظ ساختار معنایی به فهرست پایگاه داده عظیم موتور های جست و جو متصل می شوند.

هنگامی که یک کاربر یک عبارت یا سوال را در کادر با بخش جست و جوی گوگل یا هر موتور جست و جوی دیگری تایپ می کند، الگوریتم های موتور جست و جو با بهره گیری از هوش مصنوعی قوی سعی می کنند  لیست نتایجی  از دقیق ترین و معتبر ترین لینک ها  و مطالب را به کاربران نشان دهند که این نتایج می توانند شامل مجموعه ای از محتوا شامل، مقالات، اخبار، تصاویر گرافیکی، شنیداری یا صوت، ویدیئو و یا محتوای خاص باشد.

فاکتور های زیادی در مورد الگوریتم های موتور های جست و جو وجود دارد و بر آن ها تاثیر گذار است که این فاکتور ها به مرور زمان، با تغییر رفتار کاربر و پیشرفت یادگیری ماشین در طول زمان، دست خوش تغییراتی خواهند شد.

آموزش سئو سایت به زبان ساده
گام های موثر بر سئو سایت

 5 گام آسان و موثر برای شروع یادگیری سئو سایت

  1. پیدا کردن منبع مناسب یادگیری برای افرادی که در ابتدای مسیر هستند

تداوم در یادگیری و پیوستگی در مطالعه و تمرین در سئو بسیار حائز اهمیت است. سئو، مجموعه ای از قواعد و اقداماتی است که شامل گام های بزرگ و کوچک می شود. برای شروع، براساس توصیه ی کارشناسان و متخصصان بازاریابی بهتر است از گام تحقیق  درموردعبارت های مرتبط با موضوع وب سایت یا کسب و کار شروع کنیم.

یکی از بهترین منابع جامع در حوزه ی آموزش سئو به صورت رایگان که توسط کارشناسان حرفه ای به زبان ساده و برای مبتدی ها جمع آوری شده است، وب سایت MOZ  است .

همچنین وب سایت هایی مانند Ahrefs ، EMrush، Mangools و غیره، بلاگ ها و مطالب مفیدی در حوزه ی سئو دارند.

  • تمرین… تمرین

خیلی وقت ها ممکن است علاقه به یادگرفتن مهارت های زیادی رو در زندگی داشته باشیم و حتی ساعات طولانی را درموردش مطالعه کرده باشیم اما تا زمانی که اون کار رو شروع نکنیم و سواد اجرایی خود را در حین انجام تمرین و پروژه های متفاوت نسنجیم، قادر به انجام آن کار نخواهیم بود.

بنابراین یک بخش مهم از یادگیری مسئله شامل مطالعه ی قواعد و تئوری مسئله است و بخش دیگر درباره ی به کار بردن آنچه که تاکنون آموخته اید. بهترین راه برای شروع، راه اندازی بلاگ تمرینی در یک وب سایت و انجام تمرین های گام به گام است که در نهایت نتیجه ی به کاربردن تکنیک های سئو را با گذشت زمان، مشاهده کنید.

  • حضور یک مربی و راهنما الزامی است

یادگیری سئو برای افرادی که به تازگی در این مسیر قدم گذاشته اند، با مطالعه ی مطالب مفید از وب سایت هایی که در بالا نیز به آن ها اشاره کردیم و مشاهده ی فیلم های آموزشی آغاز می شود اما پس از مدتی حضور یک مربی و یا یک راهنمای باتجربه در این مسیر می تواند به شما در رسیدن به پاسخ سوالات و مواجه شدن با چالش ها کمک شایانی بکند.

  • همیشه به روز بوده و از اخبار دنیای سئو آگاه باشید

از آنجایی که دنیای سئو همواره در حال تغییر است بنابراین آگاهی درباره ی هر تغییری در روند و عملکرد سئو به شما کمک خواهد کرد. شما می توانید با عضو شدن در برخی پیج های آموزشی اینستاگرام و یا بلاگ سایت هایی که محتویات آموزشی مرتبط با سئو می گذارند به طور آهسته و پیوسته به یادگیری و مطالعه ی خود در هر زمانی ادامه بدهید.

  • هرگز ناامید نشوید

ممکن است دنبال کردن هرکدام از مراحل بالا پس ازمدتی سبب ناامیدی یا از دست دادن انگیزه ی شما شود. اما توصیه ی ما به شما این است که هرگز دست از یاد گرفتن، تلاش کردن و تمرین کردن در این مسیر برندارید. به خاطر داشته باشید که هر سفری با تنها برداشتن یک گام کوتاه آغاز می شود اما تداوم در تلاش کردن و برداشتن گام های پیوسته، شما را در نهایت به نتیجه ی مطلوبتان خواهد رساند.

هرگاه احساس کردید که بر روی اصول اولیه متمرکز شده اید، به سراغ تمرکز بر نکات ظریف و دید موشکافه تر به مسائل بروید.

چه زمانی به مشاوره سئو سایت نیازمند هستیم؟

ممکن است قدم اول برای شروع هر پروژه ای در سئو، رشد کسب و کار شما برای بهبود و ارتقا در جایگاه مناسب در نتایج موتور جست و جو یا SERP  باشد اما به خاطر داشته باشید که در نهایت هدف اصلی در بازه ی زمانی طولانی مدت باید افزایش بازدیدکنندگان و مخاطبان وفادار برای وب سایت یا کسب و کار شما باشد. انتخاب مشاور سئو برای پروژه در هر زمانی می تواند هدف متفاوتی را به دنبال داشته باشد اما حضور یک کارشناس سئو با تجربه پیش از شروع پروژه در برداشتن گام های درست برای تعیین استراتژی مناسب کمک شایانی به رشد و ارتقا کسب و کار شما خواهد کرد.